Nazad na Blog
Kako da držite psa podalje od Novogodišnje jelke? 10 praktičnih saveta

Kako da pas ne grize novogodisnju jelku? 10 praktičnih saveta

Svi vlasnici kućnih ljubimaca strahuju od dana kada će njihovu pažljivo okićenu jelku srušiti radoznali ljubimac. Pogledajte ove jednostavne savete o tome kako ove godine držati psa podalje od novogodišnje jelke. Provodite sate ukrašavajući za praznike, ili još gore, potpuno se odričete dekoracije zbog razigranog, ali nestašnog šteneta. Dobra vest! Možemo Vam pomoći da nastavite praznično ukrašavanje i zaštitite svog ljubimca od opasnosti.

10 saveta za čuvanje Vašeg psa i novogodišnje jelke

Krađa poklona, žvakanje ukrasa i rušenje jelke. Ovo je samo nekoliko uobičajenih strahova kojih se mi vlasnici kućnih ljubimaca plašimo kada mešamo naše ljubimce sa praznicima.

Ne ljutite se,oni samo istražuju, budite mudri sa ovim kreativnim uputstvima za Novogodišnje drvo i zaštitu kućnih ljubimaca.

Kako da držite psa podalje od Novogodišnje jelke? 10 praktičnih saveta

1. Izgradite zid

Koristite kapije, ili čak veće i teže poklone da ogradite svoje drvo.
Koristeći bilo šta poput ograde, zabarikadirajte svoju Božićnu jelku. Ova barijera će sprečiti Vaše kućne ljubimce da se popnu, ne udare i uđu ispod vašeg drveta.
Možda nije vizuelno najprivlačnije rešenje, ali za radoznale ljubimce može biti najbezbednije rešenje.
Za manje pse, možda ćete čak moći da se izvučete tako što ćete napraviti zid od težih ili većih poklona. Uverite se da pokloni nisu ispunjeni prehrambenim proizvodima ili bilo čime što bi Vaš pas možda želeo da otvori ranije.

2. Drvo u sjajnom oklopu

Napravite oklop da odvratite kućne ljubimce.
Aluminijumska folija je univerzalno omražena tekstura i zvuk i za pse i za mačke. Napravite od limene folije ili aluminijumski jarak da zaštitite svoje drvo. Ovo bi moglo pomoći da odvratite svoje kućne ljubimce da se približe drvetu.
Zvuk takođe može biti dobar alarmni sistem za one ljubimce koji su dovoljno hrabri da pređu preko njega.

3. Izaberite prave ukrase

Izbegavajte korišćenje lomljivih ukrasa i prehrambenih proizvoda da biste smanjili iskušenja.

Kako da držite psa podalje od Novogodišnje jelke? 10 praktičnih saveta

Neki ukrasi su sigurniji za kućne ljubimce od drugih. Izbegavajte krhke ukrase koji mogu biti opasni za Vašeg ljubimca. Stakleni i keramički ukrasi će se verovatno razbiti ako udare o pod, pa se odlučite za plastiku.

Jestivi ukrasi takođe mogu biti problem. Čokolada je toksična za pse i mačke, kao i mnogi veštački zaslađivači koji se koriste u slatkišima. To znači da nema ni slatkiša.

4. Učvrstite svoju bazu drveta

Izmerite svoju bazu kako biste sprečili da se drvo prevrne.
Da biste sprečili da se Vaše drvo prevrne, ako bi se Vaš ljubimac ili deca penjali ili gurali na njega, uverite se da imate čvrstu osnovu da Vaše drvo stoji. Većina baza za drveće nije dizajnirana da odbrani napade kućnih ljubimaca, tako da će Vaša baza biti bezbednija.

Lažna stabla su manje čvrsta od pravog drveta, tako da teška podloga možda neće biti dovoljna da se drži vertikalno. Ovaj sledeći korak može pomoći u tome.

5. Spustite sidro

Pričvrstite svoje drvo za zidove ili plafon za dodatnu podršku.
Ovo može potrajati malo , ali možete koristiti lanac ili žicu da pričvrstite svoje drvo za zid ili plafon. Preporučujemo dve tačke kontakta ako se pričvršćujete za zid.
Ova vrsta renoviranja kuće možda nije za svakoga, ali to može biti cena koju morate da platite da bi Vaša jelka stajala tokom sezone.

6. Pet-Proof iour Ornaments

Koristite vezice ili kanap da čvrsto pričvrstite svoje ukrase za drvo.

Kako da držite psa podalje od Novogodišnje jelke? 10 praktičnih saveta

Uverite se da se Vaši ukrasi ne mogu oboriti sa Vašeg drveta tako što ćete ih pričvrstiti vezicama, rajsferšlusima ili kanapom. Ovo ne garantuje da Vaše štene neće krenuti za njima, ali je mnogo manja verovatnoća da će biti izvađeno pokretom repa ako se zaglavi na drvetu.

7. Sakrijte svoje kablove, sakrijte svoje žice, oni sve žvaću

Kablovi Vaših svetala, drveta i strujnih šipki treba da budu skriveni i sakriveni. Mnogi mali kablovi mogu se jednostavno uvući između tepiha i postolja.

Za one koji ne mogu, koristite traku da sprečite žvakanje ili saplitanje kablova. Pokušajte da ih pokrijete da biste uklonili iskušenje svog radoznalog ljubimca.

8. Prava stabla = stvarna opasnost

Iglice sa pravog drveća mogu biti opasne. Umesto toga, razmislite o lažnom drvetu.

Imati pravo božićno drvce možda neće biti tako popularno kao što je nekada bilo. Ipak, mnogima je tradicija i dalje važna. Ne kažemo da nemojte, ali moraćete da budete oprezniji.

Pale igle će morati često da se čiste da se Vaš pas ne povredi. Ako bi Vaš ljubimac počeo da žvaće šiljastu iglu, mogao bi da ošteti usta ili probavni sistem.

9. Sredstva za odvraćanje kućnih ljubimaca

Koristite sprej za odvraćanje kućnih ljubimaca ili pokušajte da nanesete ljuti sos blizu podnožja vašeg drveta

Kako da držite psa podalje od Novogodišnje jelke? 10 praktičnih saveta

Sprejevi za odvraćanje kućnih ljubimaca mogu biti efikasni da obeshrabre Vašeg ljubimca. Većina ima izuzetno gorak ukus, tako da će Vašem ljubimcu biti potrebno samo jedan pokušaj da shvati koliko je to užasno.

Mačku možda neće tako lako pokolebati gorčina, pa će možda biti potrebno nešto sa jačim mirisom. Prirodne opcije poput kore pomorandže ili ljutog sosa mogu biti efikasnije.

Budite oprezni da ne stavljate ljuti sos na mesta gde Vi, Vaša porodica ili Vaš ljubimac mogu slučajno da dođu u kontakt. Najbolje je koristiti na nivou poda. Ako ste nervozni zbog toga, onda se držite kore od pomorandže.

10. Postavite zamku

Postavite zamku sa zvonima koja će Vas upozoriti kada se drvetu približi.

Uhvatite svog ljubimca na delu pomoću zamke u stilu Sam u kući. Postavite neka zvona na kanap oko dna vašeg drveta da biste znali kada se spremaju nevolje.

Ovo će Vam omogućiti da ih zaustavite pre nego što se povrede, odvedete ih u drugi deo kuće ili pružite prikladniju aktivnost.

Da li je neki od naših saveta sprečio katastrofe za ukrašavanje praznika u ašem domu?

Podelite svoja iskustva sa nama u komentarima ispod!

Da li je neki od naših saveta sprečio katastrofe za ukrašavanje praznika u Vašem domu? Podelite svoja iskustva sa nama u komentarima ispod!

Share this post

Nazad na Blog