Nazad na Blog
Božićni pokloni za mačke 2023

Božićni pokloni za mačke 2023

Novogodišnji pokloni za mačke

Da li je Vaša maca na listi nestašnih ili na Vašoj listi poslušnih ljubimaca ove godine?

Pogledajte naše najbolje božićne poklone za mačke kako biste pomogli Vašoj mački da uživa u ovoj prazničnoj sezoni.

Naše mačke su porodica, a deljenje praznika sa porodicom je veliki deo onoga što je Božić. Volimo da delimo naše praznične tradicije sa našim kućnim ljubimcima i volimo da ih još više razmazimo.

Nije da Vam treba izgovor, ali sastavili smo neke uzbudljive ideje za poklone i prilično dobre razloge zašto su Vašoj mački verovatno potrebni. Postoje ideje za poklone kupljene u prodavnici, kao i „uradi sam“ božićni pokloni za mačke. Bez obzira koju vrstu preferirate za svoju mačku, sigurno ćete pronaći nešto u ovom članku što će učiniti praznike Vaše mačke malo veselijim!

Evo 3 razloga zbog kojih bi trebalo da uključite svoju mačku u božićnu kupovinu ove godine:

Pomozite u upravljanju stresom kod mačaka

Sprečite anksioznost, stres i destruktivno ponašanje tako što ćete svojoj mački nabaviti igračke, grebalice ili čak poslastice kako bi im pomogli da se odvrate od svih božićnih gužvi.

Bezbednost na odmoru za mačke

Ukrasi, trake i poslastice poput čokolade i slatkiša slobodno će kružiti Vašim domom na Božić. Razigrane mačke mogu biti privučene nekim od ovih uobičajenih opasnosti za odmor.

Ponuđivanje odgovarajućih igračaka, žvakanja ili poslastica može ograničiti njihovo iskušenje da se popnu na Vaše božićno drvce.

Neka Vaša mačka bude mentalno stimulisana

Zimski meseci imaju tendenciju da budu lenji. Kraći dani i manje sunca ostavljaju Vašim ljubimcima manje energije i motivacije. Ova neaktivnost može dovesti do toga da mačka nagomila nekoliko dodatnih kilograma.

Poklanjanje interaktivnih igračaka ili zagonetki za mačke može pomoći da mačka bude aktivna, čak i tokom najpovoljnijeg doba godine.

Igra takođe pomaže mladim mačićima u koordinaciji i fizičkom razvoju. Kada odrastu, njihova igra se menja, ali je i dalje veoma važna!

Kada mačke napune 14 nedelja, igra se usmerava ka objektima. Oni vole da napadaju, udaraju, hvataju, grizu i uhode. Sve su to instinkti koje Vaše mačke imaju i veštine koje su im potrebne za lov. Sigurna igra omogućava mački da ima izlaz za svoje predatorske instinkte

Igrom takođe možete:

  • Smanjite probleme u ponašanju
  • Oslobodite dosadu
  • Obezbedite vežbu da biste smanjili debljanje
  • Sprečite buduće zdravstvene probleme
  • Ako je Vaša mačka kućna mačka, igra je posebno važna. Proći ćemo kroz neke od najboljih poklona za mačke kako biste pomogli svojoj mački da ostane bezbedna, srećna i zdrava ove praznične sezone!

10 uzbudljivih, interaktivnih i simpatičnih božićnih poklona za mačke

Kako da gojazna mačka smrša?

Svaki ljubimac je drugačiji, pa pronalaženje poklona koji će biti uzbudljiv za Vašu mačku ili prijatelja može biti teško. Pogledajte neke od naših favorita da biste dobili inspiraciju za božićnu listu za kupovinu Vašeg ljubimca.

1. Igračka za prozor za mačke

Božićni pokloni za mačke 2023
Za mačke koje vole da istražuju svim svojim čulima, igračka za prozor predstavljaju odličan poklon. Igračka za prozor za mačke sa lopticama.

2. Strateška igra Brain mover

Božićni pokloni za mačke 2023
  • 4 različita modula predstavljaju različite zadatke
  • Društvena igra sa 2 poklopca u obliku lopte i raznim malim udubljenjima i fiokama
  • Neklizajuća zbog gumenih nožica
  • Odličan način da ih naterate da koriste svoje šape i nos da pomeraju delove da bi otkrilii skrivene poslastice.

Mačke koje su nove u ovoj igri možda neće odmah shvatiti, ali uz odgovarajuću motivaciju (hranu), mačke bilo kog uzrasta mogu uživati u ovoj igrački. To je zabavno za nas kao i za njih, pa se pobrinite da svoju kameru pripremite. Ova igračka može sadržati razne veličine poslastica ili samo obične komadiće ako tražite način da okupirate svog ljubimca , a da mu ne pokvarite apetit.

3. Plastična lopta obložena mačjom travom

Božićni pokloni za mačke 2023
Ove male loptice mačje trave su zabavne za lupanje, žvakanje i lizanje. Za velike mačke, iznenadite ih zlatnim rudnikom mačje trave veličine kuglane sa 5 iglica

4. Edukativna igračka za mačke Brain mover Trixie Cat Activity

Božićni pokloni za mačke 2023
  • Tabla sa 7 poklopaca u obliku lopte
  • Neklizajuća zbog gumenog baznog prstena

Još jedna slagalica, Brain mover Trixie Cat Activity, savršena je za manje mačke kojima je potrebna igračka manjeg izazova. Vaša mačka mora da koristi šape ili nos da gurne loptice s puta. Mačka to možda ne zna, ali imaju prirodni instinkt da traže hranu. Odličan način da im pomognete da istraže i nauče koristeći neke od svojih najosnovnijih mačjih veština.

5. Igračka za mačke Catch me sa daljinskim upravljaćem na baterije

Božićni pokloni za mačke 2023
Ako je Vašoj mački potrebno solo igranje, onda su interaktivne igračke, kao što je Catch me , upravo ono što im treba. Ove igračke na baterije podstiču lovačke veštine Vaše mačke kretanjem, okretanjem i saginjanjem. Vaša mačka je prirodni grabljivac, pa ih pustite da razviju svoje lovačke veštine sa ovim zabavnim igračkama koje se brzo kreću. Sve igračke dolaze sa vremenskim automatskim isključivanjem kako bi podstakli vašeg ljubimca da napravi pauzu nakon energične sesije igre.

6. Platforma za prozor za mačke

Božićni pokloni za mačke 2023
  • Platforma za prozore
  • Izgled semiša (poliester)
  • lako pričvršćivanje sa gumenim čašama
  • Idealno držanje na glatkim površinama
  • Sa stabilnim metalnim okvirom i žicama
  • Poklopac koji se može ukloniti
  • Do 12 kg

Ako je Vaša mačka manje igrač i više je zainteresovana da se odmori od svih prazničnih dešavanja, onda je prozorski krevet Sunni Seat ono što Vam treba.

Ovaj dnevni krevet će omogućiti Vašoj mački da uhvati malo sunca i nadgleda komšiluk na toploj platformi od flisa.

7. Trixie Minou Cave kućica za mačke

Božićni pokloni za mačke 2023
  • Za velike mačke
  • Meki pliš
  • Pokrivač od poliestera
  • Podloga od pene
  • Reverzibilni jastuk sa punjenjem od flisa od poliestera, prošiven
  • Neklizajuće dno

Mačka voli toplotu. Naći će najtoplije mesto u kući i maziti se za dremku. Koliba za samozagrevanje K&H je savršen zimski poklon za Vašu malu lopticu od krzna. Mekani udobni krevet biće mesto gde će Vaša maca zaspati

8. Strategijska igra Tunel Feeder

Božićni pokloni za mačke 2023
  • Hrana pada iz kontejnera u 6 različitih epruveta
  • Podesivi izlaz
  • Može se koristiti i za svakodnevno hranjenje suvom hranom
  • Za mačke od 3 meseca naviše
  • Neklizajuća zbog gumenog baznog prstena
  • Plastična

Podstaknite zdravije navike u ishrani tako što ćete mačku pustiti da se igra hranom.

Napunite hranom ili poslasticama i Vaša mačka će provesti sate radeći na nagradama. Višestruki umeci vam omogućavaju da počnete sa lakšim kombinacijama i polako napredujete do najtežih nivoa. To je takođe odličan način da usporite brze jede.

9. GIZMO poslastice sa taurinom za mačke

Božićni pokloni za mačke 2023
Božić je i svako zaslužuje posebnu poslasticu. GIZMO poslastice za mačke sa taurinom.

10. GIZMO grebalica za mačke

Božićni pokloni za mačke 2023
  • Kućica I platform za penjanje
  • Idealna za igru I odmor
  • Stabilna, pogodna za dugoročno koriščenje
  • Površina za grebanje napravljena od prirodnih materijala,meksičke agave. Prirodni materijali koji su izdržljivi I omogućavaju bezbedno korišćenje

5 zabavnih „uradi sam“ poklona za mačke

Ako niste sigurni šta će ona koristiti, a šta ignorisati, pokloni „uradi sam“ mogu biti savršeno rešenje.

Ako imate veštine, alate i vreme za „uradi sam“ projekte, svoju mačku možete učiniti divnim poklonom u kojem će uživati tokom cele godine! Bez obzira da li pokušavate da uštedite nešto novca ili samo želite da od svoje posebne mace učinite nešto posebno, mi ćemo vas pokriti.

Heklana igračka miša

Mačkama će se svideti ovaj „uradi sam“ punjeni miš i savršena je opcija za bilo koje darovite heklanje! Ovde možete dobiti šablon za heklanje korak po korak, a ovaj projekat je definitivno u mogućnosti da se uradi za samo nekoliko kratkih sati.

Možete čak dodati i malo mačje trave u nadev za miša i veličina gotovog komada čini ga apsolutno izvodljivim za jedno popodne. Vašoj mački će se svideti ovaj božićni poklon za kućne ljubimce!

Mačja trava miš igračka

Ako ne volite heklanje, ova igračka je prilično slična, ali super laka. Možete dobiti besplatan šablon za šivenje za punjene miševe i sašiti ga za manje od sat vremena! Vaša maca će obožavati ove miševe punjene mačjom travom!

Cat igračka štapić

Da li vaša mačka voli igračke od štapića, ali ih prebrzo uništava? Uradi sam štapić igračke su savršeno rešenje za mačke koje vole da se igraju! Za samo pola sata možete napraviti štapić od prerađenih materijala i na njega pričvrstiti trake, male igračke, lopte i još mnogo toga!

Vaša mačka će voleti različite teksture i senzorna iskustva, što je čini savršenom igračkom za mačke koje vole da isprobavaju nove stvari i da se igraju. Sve što vam treba da započnete je drveni tipl, malo perja i malo kanapa. Dodajte igračku za mačku, trake, zvona ili bilo koji drugi materijal koji će podstaći vašu mačku da juri štapić.

Stanica za četkanje „uradi sam“/Spa za kućne ljubimce

Da li verujete u iskustva u odnosu na proizvode? Ili možda samo želite da svojoj slatkoj mački priuštite mini spa iskustvo? Ili su vam možda potrebni pokloni za starije mačke?

Možete napraviti domaću stanicu za četkanje koristeći neiskorišćene toaletne četke pričvršćene na šperploču kako biste stvorili iskustvo koje će oduševiti vašu mačku tokom celog dana! Možete čak dodati i malo tepiha za meko udobno mesto za opuštanje vaše mačke. Oni će se osećati kao plemići sa ovim „uradi sam“ poklonom za mačke.

Cardboard Cat Scratcher

Možete napraviti sjajne „uradi sam“ poklone za mačke tako što ćete smotati rezervni karton. Namotaćete je dok ne bude savršene veličine za vašu mačku, a zatim je umotajte u konopljinu kanap ili traku. Ili pokušajte da napravite kartonsku kutiju za grebanje kao u primeru sa sledećeg videa:

Ovo vam omogućava da napravite poklon za mačku koji će vaš krzneni prijatelj jednostavno obožavati, sve dok obnavljate materijale u vašem domu. Ekološki prihvatljiv i božićni poklon za kućne ljubimce? Vin-vin!

Druge „uradi sam“ opcije poput mačjeg drveta su malo komplikovanije, ali možete sastaviti neke relativno jednostavne opcije sa ovim IKEA mačjim hakovima.

Saveti za prazničnu igru

Bez obzira koje vrste igračaka odaberete da kupite ili napravite, vaša maca će voleti da se igra – posebno sa vama. Iskoristite kvalitetnu zimu sa svojom mačkom uz ove super jednostavne savete za igru.

  • Igrajte nekoliko kratkih sesija svakog dana
  • Stvorite prilike za igru sa svojom mačkom i dopustite svojoj mački da se igra samostalno
  • Obezbedite razne igračke
  • Pospremite sve što može predstavljati opasnost za vašu mačku na kraju svake sesije igre, kao što su igračke sa kanapom
  • Ne terajte svoju mačku da se igra sa vama. Mogla bi da bude preplavljena od preterane stimulacije. Najbolji način da vaša mačka bude srećna i razigrana je da sledite njeno vođstvo. Igrajte kada je ona raspoložena!
  • Zabavite se i uživajte sa svojom mačkom!

Vaša mačka voli da se igra! Ovi pokloni za mačke će pomoći mački da ostane aktivna, smanji dosadu i bude zdrava tokom cele praznične sezone!

Bez obzira da li želite da kupite najnovije igračke ili da ih uradite sami – ili možda nešto između, mi ćemo Vam pomoći da izaberete!

Šta Deda Mraz donosi Vašoj mački ovog Božića? Podelite božićnu listu želja Vaše mace u komentarima ispod!

Share this post

Nazad na Blog